de Band

BanditoZ zijn Patrick G. (drums) Petar P. (gitaar/zang) Henk S. (gitaar/synth) Pista H. (zang/bas)
vlnr: Patrick G. (drums) Petar P. (gitaar/zang) Henk S. (gitaar/synth) Pista H. (zang/bas)

Pista H. (zang & bas)

Zijn eerste bandje richtte hij mid jaren 80 op, speelde gitaar maar nam gaande weg de microfoon ter hand. Vanaf eind jaren 80 vervulde hij de rol van “Malcolm” bij de succesvolle AC/DC tribute band “Action in DC” die in binnen- en buitenland op tal van podia te vinden was. Enkele jaren later liet hij met zijn nieuwe band “Wicked Willy” van zich horen op o.a. de “nacht van Pinkpop”, de band ging later verder als de “Wicked Willy Blues Group” en maakte furore op o.a. de “Southern Bluesnight”, “Bluesroute Utrecht” en het Bluesfestival Peer, later produceerden ze het album “269 Blues”. Commercie kon hem nooit bekoren, het gaat om de muziek en zo ook nu met de “BanditoZ”, terug naar de roots; Rock ‘n’ Roll.

 

Petar T. (leadgitaar & zang)

Petar begon zijn muzikale reis met een klassieke vioolopleiding toen hij 7 was. Echter zijn liefde voor muziek begon pas echt, toen hij een paar jaar later elektrische rockgitaar hoorde. Sindsdien is hij verliefd op gitaar en dit is alleen maar sterker geworden. Zijn roots liggen in bluesgitaar en rock uit de jaren 80, maar hij wordt ook geïnspireerd door jazz, soul, funk, indie, grunge, punk, prog, metal en alles wat het DNA van goede, dappere, eerlijke muziek in zich heeft. Sinds zijn 16e speelt hij in diverse bands: van de powerrock’n’roll-outfit The Robbers in zijn thuisstad Yambol (Bulgarije), via de fusiongospelformatie ‘LIVES’ in Manchester (UK) tot zijn indierockproject MAASSA in Maastricht (NL), waarmee hij in 2016 en 2020 twee albums uitbracht. Hij is ook de oprichter van B.O.F. (Band of Friends) – een platform voor lokale muzikanten om samen te komen en hun favoriete nummers te spelen tijdens jamsessies of festivals (bijv. Blues Passions Maastricht, 2023). Als hij niet op het podium gitaar speelt, vind je hem in de Redwood Studio, Maastricht, waar hij gitaren en zang opneemt voor verschillende artiesten en verschillende muzikale genreprojecten produceert.

Henk S. (gitaar & zang)

Hallo muziekliefhebbers (en ook al die anderen), ik ben Henk Schaakxs en speel al sinds mijn 15e gitaar.
De band waar ik het langst in speel (en nog steeds) is Bloody Buccaneers, een Golden Earring tributeband. Daarvoor heb ik in allerlei bands gespeeld waaronder ook bands met veel eigen werk. Sinds een tijdje speel ik in de Banditoz, vooral rock en blues uit eind 60’s/begin70’s, met af en toe een uitschieter naar andere jaren. Komt dat zien, of nog beter: komt dat horen!

 

 

Patrick G. (drums)

Het zal rond de tweede helft van de jaren zeventig zijn geweest als klein ventje mijn interesse in muziek en het drummen is begonnen. Met drummen bedoel ik het meetikken op de plaatjes met mijn handen op mijn bovenbenen of op de tafel want stokken en een drumstel had ik toen nog niet. Naderhand kwamen moeders breinaalden goed van pas en begon ik op het stoffen bankstel en de strijkplank (klonk als een snare) te meppen.E n zoals velen kwam ik op het idee met Dash trommels en schuimen bekkens een provisorisch drumstel in elkaar te knutselen.Via een kameraadje kon ik wat later een paar stokken en een bongosetje lenen. Ondertussen was het Twilight Zone van Golden Earring het eerste lied dat ik op een echt drumstel mee mocht drummen op een echte drumset weliswaar van iemand anders.Niet lang hierna kreeg ik dan toch eindelijk mijn eerste echte drumset van een verzameling verschillende trommels en wat bekkens maar ik was er natuurlijk ontzettend blij mee. Rond de schooltijd begon ik met andere vrienden met het oprichten van het eerste bandje. Vanaf die tijd heb ik in verschillende Top 40/100 -cover/tribute- classic Rock bands en BluesRock bands gespeeld. Zoals eerder gezegd was het Twilight Zone van Golden Earring mijn eerste song was waarop ik mee drumde, toen niet wetende dat later ( Na het zien en horen van het concert “Live From The twilight Zone” ) Cesar Zuiderwijk en Golden Earring mijn allerbelangrijkste inspiratiebronnen zijn gebleken. Vanaf 1990 kreeg mijn band met Cesar wel een hele aangename wending.Verder ben ik actief als voorzitter van een muziekcollectief en heb ik in het verleden Drum clinics ( Ndugu Chancler-Gregg Bissonette-Cesar Zuiderwijk) tentfeesten en festivals georganiseerd. Met Banditoz is een nieuwe uitdaging van start gegaan en hoop er heel veel plezier aan te gaan beleven. Ciao

 

Scroll to Top